• afbeelding van opgemaakte bordjes



Dinerkaart


Voorgerechten


Geitenkaassalade 9.80

Salade met geitenkaas van “De Molkerei”, appel en chutney van buurvrouw Pim

Gamba’s 9.80

In knoflookolie gebakken gamba’s, op glasnoedels en oosterse groente

Kalfswang 9.80

Draadjesvlees van kalfswang geserveerd op puree van knolselderij met een volle kalfsjus

Wandeling langs de visrokerij 12.50

Salade met 4 soorten gerookte vis (zalm, forel, meerval, botervis) met een citroen-kruidenmayonaise

Broodplankje 5.00

Brood met verschillende huisgemaakte smeerlekkernijen (voor 2 personen)


Soepen


Tomatensoep 5.50

Tomatensoep van geroosterde tomaten, verse kruiden en een scheutje room

Vissoep ’t Bolwerk 7.00

Rijk gevulde vissoep, met verschillende vissoorten en een vleugje ‘Pake Oeds’ mosterd

Soep van de week 5.00

Zie de borden of vraag de bediening

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met twee warme groentes, een frisse salade,
aardappelgarnituur en de lekkerste rabarber van Fryslân.


Vlees


Scharrelkip 17.50

Filet van scharrelkip uit de oven, gevuld met ricotta en spinazie, gegratineerd met Parmezaanse kaas en gerookt paprikapoeder

Sleatsteak 21.50

Onze klassieker! Runderschouderhaas van de grill met gebakken ui, champignons en pittige pepersaus

Spies van gemarineerde varkenshaas 18.50

Royale, pittig gemarineerde varkenshaasspies van de grill met roomsaus van paddenstoelen en blauwschimmelkaas

Lamsrack 24.50

Met kruidenkorst gebakken rack van Nieuw-Zeelands lam met eigen kruidenjus

Sucadesteak 22.50

Rosé gebakken sucadesteak van ‘Premium USA Corn-Fed Black Angus Beef’ met een vleesjus en een vleugje zwarte truffel


Vis


Kabeljauw 17.50

Gebakken kabeljauwfilet met een zachte roomsaus van witte wijn, doperwtjes en verse tuinkruiden

Schelvis 19.50

Gebakken schelvis met beurre Blanc van gerookte boter

Zalm 19.50

Teriyaki style gemarineerde zalmfilet, gegrild en afgemaakt met een saus van mirin (Japanse zoete rijstwijn), soja en sesam

Sliptong 23.50

3 Sliptongetjes geserveerd met huisgemaakte remouladesaus en citroen

Snoekbaars 23.50

Snoekbaarsfilet, op de huid gebakken en geserveerd met een lichte mosterdsaus


Vegetarisch


Tagliatelle 17.50

Verse tagliatelle met traditionele Italiaanse tomatensaus, basilicum en gepofte trostomaatjes

Spinazietaart 17.50

Spinazietaart gevuld met zachte geitenkaas, pijnboompitjes en geraspte oude Friese kaas


Kindergerechten


Pannenkoek voor de kleine trek 6.50

Pannenkoek XL voor de grote trek 6.90

Pannenkoeken met poedersuiker en stroop

Frika 6.50

Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise

Krokkie 6.50

kroket met frites, appelmoes en mayonaise

Tok 6.50

Kipnuggets met frites, appelmoes en mayonaise

Kinderplate biefstuk 15.00

Junior portie Sleatsteak en verder net zo als de grote mensen kaart

Kinderplate vis 12.50

Junior portie kabeljauw en verder net zo als de grote mensen kaart


Nagerechten


Dame blanche 7.50

Vanille roomijs, chocola, slagroom en warme chocolade saus

Cheesecake 8.50

Huisgemaakte cheesecake met vers zomerfruit en een bol yoghurt-bosbessenijs

Roodfruitsoep 7.50

Geserveerd met vers rood fruit en crème van mascarpone en meringue

Fries feestje 7.50

Dessert met parfait van Fryske dûmkes, krokant suikerbrood, beerenburgstroop en boerenjongs ijs

Kinderijsje 4.50

Kaasplankje Het Bolwerk 9.00

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen

Kaasplankje Het Bolwerk de luxe 14.50

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen en een glaasje rode Vintage
Colheita port van Kopke


Luxe Koffie


Dockumer kofje, koffie met Beerenburg 6.00

Irish coffee, koffie met Ierse Whiskey 6.90

Domme koffie, koffie met D.O.M. Bénédictine 6.90

French coffee, koffie met Grand Marnier 6.90

Spanish coffee, koffie met Tia Maria 6.90

Italian coffee, koffie met Amaretto di Saronno 6.90

Scottish coffee, koffie met Drambuie 6.90

Bolwerkkoffie 6.00

Met zoetheerlijkheden uit de keuken en babbelaarlikeur van Weduwe Joustra