• afbeelding van opgemaakte bordjes

Dinerkaart


Voorgerechten


Bolwerkplank 9.90

Een mooie plank vol warme en koude lekkernijen, vanaf 2 pers. te bestellen

Geitenkaassalade 10.90

Salade met warme buche de chèvre, appel en chutney van buurvrouw Pim

Carpaccio 10.90

Dungesneden rundermuis met parmezaan, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en pesto

Wandeling langs de visrokerij 12.50

Salade met 4 soorten gerookte vis (poon, spekbokking, warmgerookte zalm en makreel)

Broodplankje 6.00

Brood met verschillende huisgemaakte smeerlekkernijen (voor 2 personen)


Soepen


Tomatensoep 5.50

Stevig gevulde tomatensoep met Italiaanse kruiden en een scheutje room

Vissoep ’t Bolwerk 7.50

Rijk gevulde vissoep, met verschillende vissoorten en een vleugje ‘Pake Oeds’ mosterd

Soep van de week 5.00

Zie de borden of vraag de bediening

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, een frisse salade,
aardappelgarnituur en de lekkerste rabarber van Fryslân.


Vlees


Varkenshaas 18.50

Royale gemarineerde varkenshaas spies van de grill, met roomsaus van paddenstoelen en blauwschimmelkaas

Sleatsteak 22.50

Onze klassieker! Runderschouderhaas van de grill met gebakken ui, champignons en pittige pepersaus

Scharrelkipfilet Caprese 18.00

Malse scharrelkipfilet met mozzarella, toaat en basilicum-pest0

Lamsrack 24.50

Met kruidenkorst gebakken rack van Nieuw Zeelands lam met een eigen kruidenjus

Ribeye 24.50

Graangevoerde ribeye met gepofte cherrytomaatjes en een smakelijke jus


Vis


Gamba’s 18.00

Gepelde Black Tiger garnalen, met sjalot, zeezout, verse kruiden en knoflook

Snoekbaars 23.50

Snoekbaarsfilet, op de huis gebakken en geserveerd met een ‘Pake Oeds’mosterdsaus

Zeebaars 21.50

Hele zeebaars uit de oven met knoflook, peterselie en citroen

Sliptong 24.50

3 Sliptongetjes geserveerd met huisgemaakte remouladesaus en citroen

Zalm 22.50

Zalmfilet uit de oven met topping van boter, knoflook, honing , citroensap en peterselie


Vegetarisch


Groentenquiche 18.50

Huisgemaakte quiche gegratineerd met Bleu de Wolvega

Aubergine rolletjes 18.50

Gevuld met gorgonzola, pijnboompitten en basilicum, geserveerd met tomaten-kruidensaus


Kindergerechten


Pannenkoek voor de kleine trek 6.50

Pannenkoek XL voor de grote trek 7.50

Kids Kroket met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Frikandel met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Kipnuggets met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kinderplate biefstuk 15.00

Junior portie Sleatsteak en verder net zo als de grote mensen kaart

Kinderplate vis 14.00

Junior portie zalm en verder net zo als de grote mensen kaart


Nagerechten


Dame blanche 7.50

Vanille roomijs, chocola, slagroom en warme chocolade saus

Chocolade truffeltaart 7.50

Huisgemaakte taart met een vleugje Amaretto en een bolletje stragiatella-ijs en slagroom

Roodfruitsoep 8.00

Met mascarpone en merengue

Boerenroomijs dessert 8.00

Verschillende soorten boerenroomijs van ijsboerderij “De Bûterkamp” met zomerfruit

Kinderijsje 4.50

Kaasplankje Het Bolwerk 9.50

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen

Kaasplankje Het Bolwerk de luxe 15.00

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen en een glaasje rode Vintage
Colheita port van Kopke


Luxe Koffie


Dockumer kofje, koffie met Beerenburg 6.50

Irish coffee, koffie met Ierse Whiskey 7.00

Domme koffie, koffie met D.O.M. Bénédictine 6.50

French coffee, koffie met Grand Marnier 7.00

Spanish coffee, koffie met Tia Maria 7.00

Italian coffee, koffie met Amaretto di Saronno 7.00

Scottish coffee, koffie met Drambuie 7.00

Bolwerkkoffie 6.50

Met zoetheerlijkheden uit de keuken en babbelaarlikeur van Weduwe Joustra