• afbeelding van opgemaakte bordjes

Dinerkaart


Voorgerechten


Geitenkaassalade 9.90

Salade met warme buche de chevre, noten, jam van cherrytomaat en croutons van suikerbrood

Tonijn tartaar 9.90

Vers gesneden tartaar van sashimi tonijn met wasabi mayonaise en zoute soja saus

Carpaccio 9.90

Dungesneden rundermuis met parmezaan, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en pesto

Wandeling langs de visrokerij 12.50

Salade met 4 soorten gerookte vis (poon, spekbokking, warmgerookte zalm en makreel)

Broodplankje 6.00

Brood met verschillende huisgemaakte smeerlekkernijen (voor 2 personen)


Soepen


Tomatensoep 5.50

Stevig gevulde tomatensoep met Italiaanse kruiden en een scheutje room

Vissoep ’t Bolwerk 7.50

Rijk gevulde vissoep, met verschillende vissoorten en een vleugje ‘Pake Oeds’ mosterd

Soep van de week 5.00

Zie de borden of vraag de bediening

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, een frisse salade,
aardappelgarnituur en de lekkerste rabarber van Fryslân.


Vlees


Varkenshaas 18.00

Royale gemarineerde varkenshaas spies van de grill, met roomsaus van paddenstoelen en blauwschimmelkaas

Sleatsteak 22.50

Onze klassieker! Runderschouderhaas van de grill met gebakken ui, champignons en pittige pepersaus

Eendenborst 21.50

Op de huid gebakken eendenborstfilet met een jus van appelstroop

Lamsrack 22.50

Met kruidenkorst gebakken rack van Nieuw Zeelands lam met een eigen kruidenjus

Tournedos 25.00

Met een jus van rode wijn en laurier (evt supplement gebakken eendenlever + 5.00)


Vis


Victoriabaars 18.50

Gebakken Victoriabaarsfilet met “Pake Oeds” mosterdsaus

Zeebaars 21.50

Hele zeebaars uit de oven met knoflook, peterselie en citroen

Gamba’s 17.50

Gepelde Black Tiger garnalen, met sjalot, zeezout, verse kruiden en knoflook

Sliptong 23.50

3 Sliptongetjes geserveerd met huisgemaakte remouladesaus en citroen

Rogvleugel 23.50

Met beurre noisette, kappertjes en peterselie


Vegetarisch


Groentenquiche 18.50

Met verschillende paddenstoelen, groenten en Griekse yoghurt

Gevulde Portobello 18.50

Gegratineerd met Blue de Wolvega


Kindergerechten


Pannenkoek voor de kleine trek 6.50

Pannenkoek XL voor de grote trek 7.50

Kids Kroket met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Frikandel met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Kipnuggets met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kinderplate biefstuk 15.00

Junior portie Sleatsteak en verder net zo als de grote mensen kaart

Kinderplate vis 14.00

Junior portie Victoriabaarsfilet en verder net zo als de grote mensen kaart


Nagerechten


Dame blanche 7.50

Vanille roomijs, chocola, slagroom en warme chocolade saus

Zoetheerlijkheid 7.50

Brownie, caramelfudge en yoghurt-bosbessenijs

Roodfruitsoep 8.00

Met mascarpone en merengue

Boerenroomijs dessert 8.00

Verschillende soorten boerenroomijs van ijsboerderij “De Bûterkamp” met zomerfruit

Kinderijsje 4.50

Kaasplankje Het Bolwerk 9.50

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen

Kaasplankje Het Bolwerk de luxe 15.00

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen en een glaasje rode Vintage
Colheita port van Kopke


Luxe Koffie


Dockumer kofje, koffie met Beerenburg 6.50

Irish coffee, koffie met Ierse Whiskey 7.00

Domme koffie, koffie met D.O.M. Bénédictine 6.50

French coffee, koffie met Grand Marnier 7.00

Spanish coffee, koffie met Tia Maria 7.00

Italian coffee, koffie met Amaretto di Saronno 7.00

Scottish coffee, koffie met Drambuie 7.00

Bolwerkkoffie 6.50

Met zoetheerlijkheden uit de keuken en babbelaarlikeur van Weduwe Joustra