Kerst

Met de huidige maatregelen serveren wij op eerste kerstdag 25 december een kerstbrunch van 12.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 11.30 – 14.00 uur)

Kerstbrunch: 29.50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar: 14.50 per persoon

Mogen wij langer open dan organiseren wij een sfeervol kerstdiner van 16.00 – ….uur?

Kerstdiner: 39.50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar: 20.- per persoon

Hieronder kunt u ons kerstbrunchmenu bekijken en daaronder ons kerstmenu (diner).

U kunt uw reservering uiterlijk t/m 20 december doorgeven.

Bel (of app): 06-15348244 of 0514-531405

Kerstbrunch


Amuse


Huisgemaakte wildbitterbal


Carpaccio


van ossenhaas of tonijn


Soep


Lichtgebonden crèmesoep van knolselderij en doperwtjes en ’tritsjeflies’van wild


Brood en lekkernijen


belegde broodpunten, huisgemaakte hartige taart, pasteitjes met wildragout en zuurdesembrood met warme hazenpeper


Nagerecht


Blueberry cheesecake of koffie met likeur en zoetheerlijkhedenAmuse


Kerstmenu (diner)


Amuse


Huisgemaakte wildbitterbal met een dip van ‘Pake Oeds’mosterd


Voorgerechten


Gamba’s

met sjalot, zeezout, verse kruiden en knoflook

Carpaccio van gerookte runderribeye

met balsamicostroop, aceto-uitjes, pijnboompitten en parmezaan

Bolwerk kerstplank

Een plank vol feestelijke vlees, vis, wild en vegetarische gerechtjes


Tussengerecht


Licht gebonden crèmesoep van knolselderij en doperwtjes en ’tritsjefleis’ van wildTussengerecht


Hoofdgerechten


Hert

Combinatie van hertenbiefstuk en hertenragout met biet, gerookte knoflook, aardappelpuree en wildjus van gepofte tomaat

Rogvleugelfilet

Gebakken rogvleugelfilet met beurre noisette, mosselhachee en krokante prei

Tournedos

Tournedos met gebakken ui en bospaddenstoelen, spek, en pittige pepersaus

Gevulde bolcourgette

Bolcourgette gevuld met tuinbonenrisotto, geroosterde groente, steranijs en een saus van witte wijn


Nagerecht


Feestelijk kerstdessert

of

een koffie en likeur naar keuze met zoetheerlijkheden


Extra

Voor de fijnproever: een kaasplankje met Friese biologische kazen geserveerd met een Kopke Colheita 2004


Kinder kerstmenu

Voor kinderen hebben we een vier gangen keuzemenu samengesteld


Dinerkaart 


Voorgerechten


Bolwerkplank 9.90

Een mooie plank vol warme en koude lekkernijen, vanaf 2 pers. te bestellen

Geitenkaassalade 10.90

Salade met buche de chèvre, appel en abrikozenchutney van buurvrouw Pim

Carpaccio 10.90

Dungesneden rundermuis met parmezaan, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en pesto

Wandeling langs de visrokerij 12.50

Salade met 4 soorten gerookte vis (poon, spekbokking, warmgerookte zalm en makreel)

Broodplankje 6.00

Brood met verschillende huisgemaakte smeerlekkernijen (voor 2 personen)


Soepen


Tomatensoep 5.50

Stevig gevulde tomatensoep met Italiaanse kruiden en een scheutje room

Vissoep ’t Bolwerk 7.50

Rijk gevulde vissoep, met verschillende vissoorten en een vleugje ‘Pake Oeds’ mosterd


Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, een frisse salade,
aardappelgarnituur en de lekkerste rabarber van Fryslân.


Vlees


Varkenshaas 18.50

Royale gemarineerde varkenshaas spies van de grill, met roomsaus van paddenstoelen en blauwschimmelkaas

Sleatsteak 22.50

Onze klassieker! Runderschouderhaas van de grill met gebakken ui, champignons en pittige pepersaus

Eendenborst 22.50

Op de huid gebakken eendenborst met een jus van port en vijgen

Lamsrack 24.50

Met kruidenkorst gebakken rack van Nieuw Zeelands lam met een eigen kruidenjus

Sukadesteak 23.50

Rosé gegaarde steak van graangevoerde sukade met een jus van truffel


Vis


Victoriabaars 18.50

Gebakken Victoriabaarsfilet met jus van witte wijn, kappertjes en peterselie

Gamba’s 18.00

Gepelde Black Tiger garnalen, met sjalot, zeezout, verse kruiden en knoflook

Snoekbaars 23.50

Snoekbaarsfilet, op de huis gebakken en geserveerd met een ‘Pake Oeds’mosterdsaus

Zeebaars 21.50

Hele zeebaars uit de oven met knoflook, peterselie en citroen

Sliptong 24.50

3 Sliptongetjes geserveerd met huisgemaakte remouladesaus en citroen

 


Vegetarisch


Groentenquiche 18.50

Huisgemaakte quiche gegratineerd met Bleu de Wolvega

Aubergine rolletjes 18.50

Gevuld met gorgonzola, pijnboompitten en basilicum, geserveerd met tomaten-kruidensaus


Kindergerechten


Pannenkoek voor de kleine trek 6.50

Pannenkoek XL voor de grote trek 7.50

Kids Kroket met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Frikandel met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kids Kipnuggets met friet, appelmoes en mayonaise 7.50

Kinderplate biefstuk 15.00

Junior portie Sleatsteak en verder net zo als de grote mensen kaart

Kinderplate vis 14.00

Junior portie Victoriabaarsfilet en verder net zo als de grote mensen kaart


Nagerechten


Dame blanche 7.50

Vanille roomijs, chocola, slagroom en warme chocolade saus

Cheesecake 7.50

Met yoghurt bosbessenijs en rood fruit

Roodfruitsoep 8.00

Met mascarpone en merengue

Boerenroomijs dessert 8.00

Verschillende soorten boerenroomijs van ijsboerderij “De Bûterkamp” met zomerfruit

Kinderijsje 4.50

Kaasplankje Het Bolwerk 9.50

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen

Kaasplankje Het Bolwerk de luxe 15.00

Een heerlijke kaasproeverij met 4 biologische Friese kazen en een glaasje rode Vintage
Colheita port van Kopke


Luxe Koffie


Dockumer kofje, koffie met Beerenburg 6.50

Irish coffee, koffie met Ierse Whiskey 7.00

Domme koffie, koffie met D.O.M. Bénédictine 6.50

French coffee, koffie met Grand Marnier 7.00

Spanish coffee, koffie met Tia Maria 7.00

Italian coffee, koffie met Amaretto di Saronno 7.00

Scottish coffee, koffie met Drambuie 7.00

Bolwerk-koffie 6.50

Met zoetheerlijkheden uit de keuken en babbelaarlikeur van Weduwe Joustra